Nemocnica J. A. Reimana poskytuje len neodkladnú starostlivosť

31.12.2020 Prešov

Prešov 31. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 má obsadené na 59 percent. Celkovo je v nemocnici pre nich vyčlenených 149 lôžok.

„FNsP J. A. Reimana ako podriadená organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR je súčinná pri implementácii všetkých opatrení a nariadení svojho zriaďovateľa. V súlade s pokynmi poskytujeme iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť, vrátane starostlivosti o onkologických pacientov, aby sme mali voľné kapacity pre ďalších pacientov s ochorením COVID-19. Zároveň sme pripravení na reprofilizáciu ďalších lôžok s potrebným vybavením," uviedla hovorkyňa nemocnica Renáta Cenková.

Ministerstvo zdravotníctva SR nariadilo fakultným, univerzitným a všeobecným okresným nemocniciam, ktoré sú v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie, poskytovať pacientom len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Rezort upozorňuje, že počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa blíži k hranici 3000.
 

Vyberte región

mark